Liiketoiminta

Ohjelmoijien johtaminen suurissa projekteissa – kuinka kannustaa hyviin käytäntöihin

Ohjelmointi on itse asiassa erittäin henkilökohtainen ja luova harrastus. Tämä ei ole jotain, mitä ei-ohjelmoija todennäköisesti kuvittelee, mutta itse asiassa se ei ole aivan niin “kuivaa” ja matemaattista kuin se voi aluksi näyttää. Kun kirjoitat koodia, ratkaiset pohjimmiltaan useita erilaisia ​​ongelmia, ja jokaisessa näistä ongelmista on lukemattomia tapoja lähestyä niitä. Se, miten päätät ratkaista kunkin ongelman, riippuu siitä, miten mielesi toimii ja tavasta, jolla suhtaudut ongelmiin yleensä. Samoin tapa, jolla päätät järjestää ohjelman rakenteen, määräytyy sen mukaan, miten järjestät tiedot yleisesti. Jotkut ihmiset ohjelmoivat erittäin siististi ja optimoidulla tavalla, jossa on paljon kommentteja ja loogisia nimiä subsoijille, toiset ohjelmoivat kaoottisemmilla tavoilla inspiraation purkauksin. Kaikki riippuu siitä, kuinka kyseisen henkilön mieli toimii ja kuinka hän mieluummin toimii.
Tämä on osa ohjelmoinnin iloa yleisesti ja se tekee siitä niin koukuttavan. Valitettavasti näistä pluspisteistä tulee negatiivisia heti, kun sinun on työskenneltävä osana tiimiä yhteistyöprojektissa. Ja jos hallitset näitä projekteja, tämä voi olla ehdoton painajainen – varsinkin jos et itse ole ammattiohjelmoija.
Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat helpottaa asioita…

Jaa kuorma

Kun kirjoitat koodinpätkän suurena tiiminä, looginen lähestymistapa saattaa vaikuttaa siltä, ​​että koodi jaetaan eri osiin ja kukin näistä osista annetaan tietyille tiimin jäsenille. Tämä vaikuttaa hyvältä strategialta, mutta itse asiassa voi olla suuri virhe, jos yksittäinen henkilöstön jäsen huolehtii jostain koodialueesta.
Pääsyy tähän on, että sen tiimin jäsenen tarvitsee vain poistua organisaatiostasi, jotta hänelle jää koodinpätkä, jota kukaan ei ymmärrä käyttämään. Samoin jos jokin menee pieleen ja henkilö jää jumiin, kukaan ei voi helposti auttaa häntä. Voit myös tällä tavoin saada koodin osan, joka poikkeaa erittäin voimakkaasti kaikesta muusta.
Sen sijaan sinulla pitäisi olla yksi tai useampi henkilö valvomaan projektia kokonaisuutena. Samoin saatat haluta saada henkilöstön “yhteistyöhön” tai siirtää heitä alueiden välillä. Kaikki nämä asiat voivat auttaa välttämään työn joutumasta liikaa yhden mielen tuotteeseen.

Pidä lokia

On myös tärkeää pitää jonkinlaista jäsenneltyä lokia muutoksista, viitteistä ja vinkeistä. Aina kun uusi ali tai muuttuja otetaan käyttöön, voit kirjoittaa sen tähän, ja se tarjoaa maailmanlaajuisen viittauksen, jota kaikki voivat käyttää. Voit myös käyttää samanlaista järjestelmää seuraamaan vikoja tai virheitä, suuria muutoksia jne.
Säilytä johdonmukaisuus
Varmista lopuksi, että henkilöstösi ylläpitää johdonmukaisuutta projekteissaan. Tämä saattaa tarkoittaa muuttujien nimeämistä tietyssä muodossa, kommenttien lisäämistä tiettyinä aikoina jne. Tämä voi tuntua vähäpätöiseltä joillekin, jotka ovat tottuneet työskentelemään tietyllä tavalla, mutta makeuttamalla sopimusta tai bonuksilla ja selittämällä sen tärkeyttä voit kannustaa tiimiäsi noudattamaan niitä.