Koti

5 hienoa pientä temppua siivoustaitojen parantamiseen kotona

Tiedän, että olet sellainen henkilö, joka siivoaa kotinsa joka viikko, mutta vaikka luulisit olevasi siivousasiantuntija, voit silti oppia muutamia temppuja. Ehkä sinulta puuttuu jotain tai saatat jopa tehdä tietyn työn väärin, joten puhutaanpa muutamasta hienosta asiasta, joita et toivottavasti ole vielä ajatellut.

Tyynyliinalla on useampi kuin yksi käyttötarkoitus

Jos sinulla on kattotuulettimet, voi olla hyvä idea aloittaa puhdistus vanhalla tyynyliinalla ennen kuin heität sen pesukoneeseen. Tiedän, ettet näe kaikkea ilmassa olevaa pölyä, mutta jos otat vain liinan ja pyyhit terien yläosan puhtaaksi, heität kaiken pölyn ilmakehään ja hengität sitä enemmän sisään. Kiinnitä kukin terä tyynyliinan sisään ennen kuin pääset eroon pölystä, jolloin jäät sen sisälle sen sijaan, että annat sen kadota tuntemattomaan.

Etikka on kätevä kaihtimissa

Kun odotat liian kauan ikkunoiden kaihtimien puhdistamista, niihin alkaa kertyä paljon paksua pölyä. Sinun on vaikea päästä eroon tahroista pölynimurilla. Jos painat kaihtimia liikaa, voit vahingoittaa niitä, joten sinulle ei jää paljon vaihtoehtoja. Hyvä ratkaisu, jonka näen ihmisten käyttävän nykyään, on taputtele kangasta pieneen etikkaan. Kun pyyhkäiset tämän sälekaihtimien yli, pölyn pitäisi irrota paljon helpommin ja ne pysyvät vahingoittumattomina ja näyttävät yhtä uusilta kuin koskaan.

Kulhot ruokasoodaa pahoille hajuille

Älä hulluna ilmanraikastimeen, kun haluat päästä eroon pahoista hajuista, sillä vaikka ne poistuisivatkin, suihkutat silti kemikaaleja ilmaan ja ne imeytyvät. Jos sinulla on pieniä kulhoja, voit täyttää ne pienellä ruokasoodalla ja sinun tarvitsee vain jättää ne makaamaan mihin tahansa huoneeseen. Ruokasooda imee hyvin pahoja hajuja ja pitää ne siellä, joten vaikka joutuisit käyttämään vähän ilmanraikastetta, et todellakaan tarvitse käyttää sitä yhtä paljon tästä lähtien.

Poista laastitahrat

Luulen, että yksi suurimmista alueista, joita ihmiset usein huomaavat, on heidän kaakeloitu alue. Vuosien mittaan laastiviivat tahrautuvat, mutta usein vain oletetaan, että se on niiden väri, koska olet unohtanut, miltä puhtaat laastiviivat todellisuudessa näyttävät. Koska niitä on luultavasti keittiössäsi ja kylpyhuoneessa, kannattaa laskeutua polvillesi ja hankaa ne valkaisuaineliuoksella. Jos alat yhtäkkiä nähdä niiden muuttuvan paljon vaaleammiksi, tiedät olevasi johonkin ja voit hyökätä kaikkien laattosi kimppuun.

Tahrojen poistaminen matosta

Jos olet käyttänyt matonpuhdistusaineita ennen kuin tiedät, että tahrojen poistaminen on edelleen vaikeaa. Kun sanon matonpuhdistimia, tarkoitan tuotteita enkä ammattiyrityksiä. Helppo tapa saada kovimmat tahrat pois lämmittämällä ne höyrysilitysraudalla. Kun höyryllä on ollut mahdollisuus sulattaa suklaa, vaha tai mitä tahansa muuta, mitä olet läikkynyt, huomaat, että se irtoaa paljon helpommin. Ole vain varovainen ja laita kangasta ensin raudan alle, muuten saatat saada vielä pahemman tahran.

Opitko uusia temppuja?

Kuten aiemmin mainitsin, pidät luonnollisesti kotisi puhtaana ja se saattaa näyttää upealta, mutta asioiden parantamisessa ei ole mitään väärää. Toivottavasti olet oppinut tänään uusia temppuja ja jos pidät niiden äänestä, älä unohda käyttää niitä, kun on aika siivota kotisi taas.