Koti

Erilaisten lattiapäällysteiden hyvät ja huonot puolet: mikä sopii kotiisi?

Kaikista päätöksistä, jotka sinun on tehtävä kotisi sisustuksen suunnittelussa, oikean lattiatyypin valinnan on oltava yksi suurimmista ja vaikuttavimmista. Tämä päätös ei ainoastaan ​​sanele kotisi suurimman pinta-alan ulkonäköä, vaan sillä on myös suuri vaikutus mukavuuteen, eristykseen, käytännöllisyyteen ja muuhun. Tämä on sitten melko tärkeä päätös, ja on ratkaisevan tärkeää, että teet sen oikein.
Auttaaksemme sinua päättämään, mikä on paras lattiapäällyste kotiisi tässä tapauksessa, katsotaanpa jokaisen edut ja haitat sekä niiden vaikutus omaisuuteesi ja elämäntyyliisi.

Kilpailijat

Katsotaanpa ensin kilpailijoita, joista sinun on valittava. Vaikka lattiavaihtoehtoja on monia, suuria kilpailijoita ovat yleensä: matto, kivi, kovapuu, laminaatti ja kivi (muita ovat korkki ja erilaiset synteettiset materiaalit). Jokaisella näistä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joten alla tarkastellaan, mitkä voittajat kussakin kategoriassa.

Ulkomuoto

Ulkonäöltään jokainen näistä lattiatyypeistä on erittäin monipuolinen, joten niitä on vaikea verrata suoraan toisiinsa. Voit hankkia esimerkiksi kaikenlaisia ​​erilaisia ​​mattoja, ja samalla tavalla voit saada erilaisia ​​kiviä ja käsitellä niitä sitten useilla tavoilla muuttaaksesi ulkonäköä.
Kaiken kaikkiaan on kuitenkin reilua sanoa, että kivi-, puu- tai laminaattilattiat näyttävät yleensä erilaiselta kuin matot. Matto voi olla värikkäämpi ja se voidaan valita siten, että se ei tahraa ja peittää likaa, mutta samalla se tuntuu vähemmän luonnolliselta ja koska se on ihmisen tekemä, sillä on enemmän taipumusta nykypäivään. Tämä riippuu kuitenkin suurelta osin mieltymyksistä ja riippuu sisustuksen laajemmasta tyylistä.

Puhdistuksen helppous

Kun on kyse huollosta ja puhdistuksesta, matto häviää toisia vastaan. Tasaiset, kovat pinnat on yksinkertaisesti helpompi puhdistaa, koska voit pyyhkiä niiden päälle kankaalla tai mopilla, eikä niissä ole pieniä rakoja lian tai bakteerien keräämiseksi.
Toinen matossa oleva ongelma on, että se tahrautuu helpommin. Jos aiot kuitenkin käyttää mattoa, voit vähentää näitä ongelmia käyttämällä sen sijaan. Tällä tavalla voit poistaa matosi pieniä osia pesua varten ja jopa vaihtaa ne, jos ne vaurioituvat.

Kestävyys ja hinta

Matto on myös vähemmän kestävä kuin muut vaihtoehdot, sillä kivi ja kovapuu ovat tässä kaikkein kestävimpiä (taaskin mattolaattojen käyttö voi helpottaa elämää hieman).
Matto on kuitenkin halvempi kuin monet muut vaihtoehdot (paitsi ehkä laminaattilattia). Oikeastaan ​​tässä päätös on pitkän aikavälin sijoituksen tai lyhyen aikavälin säästämisen välillä.
Mukavuus/käytännöllisyys
Suurille perheille matto saattaa kuitenkin voittaa, koska se on pehmeämpi ja lämpimämpi ja mahdollisesti turvallisempi pienille lapsille. Toisaalta helposti puhdistettava ja kestävämpi kivi- tai puupinta voisi olla hyödyllinen nuorille ammattilaisille, joilla on paljon meluisia vieraita.